• Voćni sirupi

  Voćni sirup od višnje Maraske

  Na sirup od višnje posebno smo ponosni, budući da je riječ o potpuno domaćem proizvodu. Domaće sunce i tlo, te prirodan uzgoj višnje Maraske jamče svježinu, zdravlje i prirodu u Vašoj čaši.

  Pročitaj više

 • Voćni sirupi

  Voćni sirup od brusnice

  Američki Indijanci, gdje je i domovina brusnice, još davno koristili su plodove biljke kao sredstvo za zaštitu trovanja krvi, a s vremenom su se otkrivala i brojna druga ljekovita svojstva malenog crvenog ploda.

  Pročitaj više

 • Voćni sirupi

  Voćni sirup od limuna

  Još dok je znanost bila nemoćna, znalo se za veliku ljekovitu moć limuna. Uz vitamin C i kalcij, koji ga čine izmino hranjivim, vitamini A, B1, B2 te željezo, mangan i bakar, čine ga jako potrebnim našem organizmu.

  Pročitaj više

O nama

Potaknuti izvrsnim uspjehom nasada višnje Maraske na plantažama u Hercegovini, odlučili smo 2005. godine iskoristiti taj dar prirode te iskoračiti u proizvodnju prvog Hercegovačkog Cherry Brandyja. Vođeni željom da ugodimo potrošačima, misleći pri tome prije svega na zdravlje, dvije godine kasnije krenuli smo u proizvodnju Hercegovačkih voćnih sirupa rađenih po prirodnoj recepturi. U skorije vrijeme tvrtka Nero planira asortiman proširiti i na proizvodnju voćnih likera od oraha i brusnice, prirodnih bistrih sokova, kompota od višnje Maraske, te džemove.

VIŠE »

Ljekovita svojstva višnje Maraske

Natural Health Magazine objavio je da je Michigan State University u svojim istraživanjima utvrdio da višnja sadrži više protuupalnih svojstava od aspirina kao i to da su višnje velik izvor vlakana, a kako ne sadrže masti i kolesterole preporučuju se osobama s viškom kolesterola u krvi. Najcjenjenija vrsta višnje upravo je višnja Maraska koja nažalost još uvijek nije u dovoljnoj primjeni, ponajprije zbog ograničenog područja na kojem se uzgaja. Zbog toga što je iznimno bogata antioksidansima koji podržavaju obnavljanje stanica, višnja Maraska pomaže u borbi protiv raka.

VIŠE »